Τελικά δεν συμφέρει να αγοράσεις σπίτι στο Χονγκ Κονγκ - iefimerida.gr

Τελικά δεν συμφέρει να αγοράσεις σπίτι στο Χονγκ Κονγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στo Χονγκ Κονγκ βρίσκονται τα πιο ακριβά πολυτελή σπίτια σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills.
Από τις 10 πόλεις που μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο της μελέτης ήταν το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, η Μόσχα, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Μουμπάι, η Σινγκαπούρη, η Σανγκάη, το Τόκιο και το Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ ήταν αυτό με τα πιο ακριβά σπίτια. Το τετραγωνικό μέτρο, κατά μέσο όρο, στοιχίζει σχεδόν 22.000 ευρώ. Ακολουθούν το Τόκιο με 18.000 ανα τ.μ. και το Παρίσι, τα πολυτελή σπίτια του οποίου κατά μέσο όρο στοιχίζουν 10.000 ανα τ.μ.


Οι συγκρίσεις τιμών έδειξαν πως οι πολυτελείς οικίες στο Χονγκ Κονγκ είχαν διπλάσια αξία σε σχέση με τις αντίστοιχες στο Λονδίνο και δεκαπλάσια σε σχέση με το Σίδνεϊ!


«Το Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρονια έχει γίνει πόλος έλξης Κινέζων επιχειρηματιών, οι οποιοι επιλέγουν να αγοράσουν εκεί μια πολυτελή κατοικία», επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, Γιολάντα Μπαρνς.
Οι τιμές στο Χονγκ-Κονγκ εκτοξεύτηκαν επίσης από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και την έλλειψη νέας προσφοράς κατοικιών. Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση του Χονγκ-Κονγκ δεσμεύτηκε να μειώσει τον πληθωρισμό επιβάλλοντας πρόσθετους φόρους στα ακίνητα, παράλληλα με τη διάθεση περισσότερης γης διαθέσιμης για την κατασκευή 20.000 νέων κατοικιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ