Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έζησε σε όλο της το μεγαλείο τη φρενίτιδα για τους Beatles, είδε τον σύζυγό της να λατρεύεται από εκατομμύρια, παράλληλα όμως αναγκαζόταν να μένει στο παρασκήνιο, σχεδόν να κρυφτεί, και να αρνηθεί τον γάμο τους, ακολουθώντας τον άγραφο κανόνα που ήθελε τους ροκ σταρ να είναι ελεύθεροι.

Η Σίνθια Λένον, η πρώτη σύζυγός του μεγάλου «σκαθαριού», έχασε τη μάχη με τον καρκίνο χθες, στα 75 της χρόνια, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στη Μαγιόρκα, βυθίζοντας στη λύπη τον γιο της Τζούλιαν Λένον.

Η ιστορία θέλει τον Τζον Λένον να είναι σκληρός μαζί της, να την κακομεταχειρίζεται και να την απατάει. «Δεν θα την είχα παντρευτεί, αν δεν είχε μείνει έγκυος», συνήθισε να λέει. «Ο Τζούλιαν», είχε δηλώσει μάλιστα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό το σκαθάρι, «προέκυψε μετά από ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα Σάββατο βράδυ».

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Αυτό ήταν κακό», θα δήλωνε λίγα χρόνια αργότερα η Σύνθια. «Απάνθρωπo», πριν προσθέσει πικρόχολα: «Η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν αν θα τον παντρευόμουν εγώ». «Όχι, δεν ήταν ο καλύτερος σύζυγος. Αλλά δεν ήταν και ο χειρότερος», θα συμπληρώσει η Σύνθια χαμογελώντας.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1957 στο Liverpool Art College στο πρώτο τους εξάμηνο. Εκείνη ήταν 18 και εκείνος 17. Τσιμπημένος μαζί της συνήθιζε να λέει ότι μοιάζει με τη Μπριζίτ Μπαρντό και ήταν αποφασισμένος να την κατακτήσει. Και το κατάφερε τα Χριστούγεννα του 1958.

Παρά τις δηλώσεις του χρόνια αργότερα ότι δεν ήταν ερωτευμένος μαζί της, τα γράμματά του προς αυτή αποδεικνύουν το πάθος του. Σε αυτά, φαίνεται απεγνωσμένος, και εκφράζει την ανησυχία του αν η Σύνθια θα παραμείνει πιστή σε εκείνον όσο λείπει σε περιοδείες.

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τον Αύγουστο του 1962 η Σύνθια ανακοινώνει στον Λένον την εγκυμοσύνη της. «Μόνο ένα πράγμα μένει για αυτό, Συν. Πρέπει να παντρευτούμε», φέρεται να της είπε ο Λένον μόλις του ανακοίνωσε τα νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο γάμος οργανώθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από τον μάνατζερ των Σκαθαριών Μπράιαν Έπσταιν. Λίγο αργότερα μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στο Λίβερπουλ όπου η Σύνθια ζούσε με τον γιο τους Τζούλιαν σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Σύνθια Λένον με τον γιο της Τζούλιαν Λένον

«Όσο μεγαλύτερη γινόταν η επιτυχία των Beatles, τόσο απομακρυνόταν ο Τζον», φέρεται να είπε η Σύνθια. Το μυστικό όμως αποκαλύφθηκε όταν αυτή και ο Τζούλιαν μετακόμισαν στο διαμέρισμα του Λένον στο Κένσιγκτον και αργότερα, όταν τα λεφτά άρχισαν να ρέουν, σε ένα μεγάλο σπίτι στο Σάρεϊ. Η σχέση τους όμως χειροτέρευε συνεχώς. Αυτή δεν ήταν πλέον το ερωτικό κορίτσι που ο Τζον είχε γνωρίσει και εκείνος άρχισε να την απατά.

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το σπίτι στο Σάρεϊ όπου ζούσε η οικογένεια Λένον την δεκαετία του '60.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν τα ναρκωτικά έγιναν απαραίτητα στον Λένον και εκείνος άρχισε να απομακρύνεται και να αδιαφορεί για την Σύνθια. Αποφασισμένη να νιώσει λίγο καλύτερα, κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα και μόλις επιστρέφει τον βρίσκει με την Γιόκο στην κουζίνα του σπιτιού τους. Εκείνος φορούσε τη ρόμπα του και η Γιόκο τη δική της. Αυτό που την πλήγωσε περισσότερο όμως ήταν ότι ο Λένον γνώριζε ότι επέστρεφε από το ταξίδι της. «Ήταν μοχθηρό», θα δηλώσει λίγα χρόνια αργότερα η Σύνθια. Το διαζύγιο ήταν δύσκολο και επώδυνο, ενώ η ίδια κατάφερε να πάρει μόλις 100.000 λίρες από το σκαθάρι.

Η Γιόκο Όνο για τον θάνατο της Σύνθια Λένον

Σε δήλωσή της η Γιόκο Όνο δηλώνει συντετριμμένη από τον θάνατο της Σύνθια. «Με στενοχώρησε πολύ ο θάνατος της Σύνθια. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και μία υπέροχη μητέρα για τον Τζούλιαν», είπε η Όνο και συμπλήρωσε: «Είχε μεγάλο πάθος για τη ζωή και νιώθω περήφανη για τον πως εμείς οι δύο σταθήκαμε σθεναρά δίπλα στην οικογένεια των Βeatles. Παρακαλώ βοηθήστε με να στείλουμε την αγάπη μας και την υποστήριξή μας στον Τζούλιαν αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η Γιόκο μάλιστα, μοιράστηκε και μία φωτογραφία με τις δυο γυναίκες και τους γιους τους που είχε τραβηχτεί το 2010. «Όταν ήμασταν πολύ χαρούμενοι μαζί», ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία.

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η φωτογραφία που μοιράστηκε η Γιόκο Όνο

Από την πλευρά του ο γιος της Σύνθια και του Λένον, πόσταρε ένα συγκινητικό βίντεο, φόρο τιμής στη μητέρα του. Το βίντεο ξεκινάει με μία φωτογραφία με τον ίδιο και τους γονείς του και το μήνυμα: «Έδωσες τη ζωή σου για εμένα, μου έδωσες τη ζωή σου για την αγάπη».

«Ειρήνη και αγάπη στον Τζούλιαν Λένον. Ο Θεός ας ευλογήσει τη Σύνθια. Με αγάπη, Ρίνγκο και Μπάρμπαρα», ήταν το tweet του 74χρονου Ρίνγκο Σταρ.

Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ετσι έπιασε τον Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στα πράσα η πρώτη σύζυγος του «σκαθαριού» [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σινθια λενον Τζον Λένον Γιόκο Ονο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ