ΠΑΣΟΚ για Ζωή: Δεν γίνεται να λειτουργεί ως αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ για Ζωή: Δεν γίνεται να λειτουργεί ως αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις περί διαμαρτυρίας των αναρχικών έξω από την Βουλή αλλά την ανάληψη της Προεδρίας των περισσότερων εξεταστικών επιτροπών.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει πως η αυτονομία της Προεδρίας της Βουλής λειτουργεί επιβραδυντικά για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να δίνει συνέχεια εξηγήσεις για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σημερινή ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο επιβαρυντικό είναι για τη λειτουργία των θεσμών να έχει καταστεί η Πρόεδρος της Βουλής αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα. Η ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία.

Δυστυχώς και η κυβέρνηση ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για να κατευνάσει το «χώρο».

Στο μεταξύ ακάθεκτη η κα Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει και την προεδρία όλων των επιτροπών θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βουλευτής άξιος να προεδρεύει ούτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ούτε της Επιτροπής για τις πολεμικές επανορθώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι θα προεδρεύσει και της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο προκειμένου να διασφαλίσει την επέκταση της διερεύνησης και στα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση αποκλίνοντας από την ορθή κομματική γραμμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ