Η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

Η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την Τετάρτη.

Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, η αξιολόγηση των Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, διαμορφώνεται, πλέον, στο CCC από B- που ήταν πριν, ενώ παράλληλα υπήρξε «αφαίρεσή» τους από καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης (Rating Watch Negative).
H κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, μετά και την αντίστοιχη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προέβη ο οίκος την περασμένη εβδομάδα και που αντικατοπτρίζει τις ασθενείς οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και τις πιέσεις για τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα καθώς αναμένονται εκροές καταθέσεων που πιθανόν να συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί μια συμβιβαστική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fitch ελληνικές τράπεζες υποβάθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ