Κυβέρνηση: Προκλητική η κίνηση των αντιεξουσιαστών -Αντιπολίτευση: Η ανασφάλεια γενικεύεται - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Προκλητική η κίνηση των αντιεξουσιαστών -Αντιπολίτευση: Η ανασφάλεια γενικεύεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μόνη εξαίρεση τη Ζώη Κωνσταντοπούλου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν το ντου στο προαύλιο της Βουλής ομάδας αντιεξουσιαστών αλληλέγγυων στους προφυλακισμένους απεργούς πείνας μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. ΝΔ, Ποτάμια και ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της επί του θέματος, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη μέσω της κυρίας Γεννηματά ζητά την παραίτηση του Γιάννη Πανούση.

Σακελλαρίδης: Προκλητική και ακατανόητη η ενέργεια των αντιεξουσιαστών

«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε», δηλώσε ο κ. Σακελλαρίδης αμέσως μετά το ντου των αναρχικών στη Βουλή και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια; Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης».

Καραγκούνης: Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη

«Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ποτάμι: Ο πρωθυπουργός να συντονίσει τους υπουργούς

Να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης έτσι ώστε να σταματήσει η κατάλυση της νομιμότητας, ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, αναφερόμενος στο σημερινό περιστατικό στο προαύλιο της Βουλής.

«Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων, μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών. Παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να καταλάβει τις καταλήψεις και τους καταληψίες, ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. Καλούμε τον κ. πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μην συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτίρια», δήλωσε ο κ. Καρκατσούλης.

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, ο κ. Καρκατσούλης είπε, πως «αυτό είναι θέμα που πρέπει να το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Εκείνο που εμείς ζητάμε είναι να αναλάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διγλωσσία που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης, επέμεινε ο βουλευτής, και να υπάρξουν θετικές ενέργειες στην κατεύθυνση περιφρούρησης της νομιμότητας.

ΚΚΕ: Γεγονότα σαν το σημερινό δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού

«Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού».

Αυτός τονίζεται αρχικά σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, το οποίο προσθέτει:

«Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε “διαμαρτυρία”, παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια».

Φώφη Γεννηματά: Να παραιτηθεί ο Πανούσης

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά τα επεισόδια από την εισβολή των αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής ζητά σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

«Το κρίσιμο ερώτημα μετά το μπαράζ καταλήψεων Πανεπιστημίων, Δημαρχείων, πολιτικών γραφείων αλλά και την επίθεση στη Βουλή από τους γνωστούς «αντιεξουσιαστές», είναι: υπάρχει Κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Γιατί δεν μπορεί να καταστρέφεται η Δημόσια περιουσία, να γίνονται βανδαλισμοί, να παρεμποδίζεται η λειτουργία των ΑΕΙ και της Αυτοδιοίκησης, να απειλούνται πολίτες και ο Υπουργός και η Αστυνομία να μην παρεμβαίνουν. Και μάλιστα όταν και οι Πρυτανικές αρχές και ο Εισαγγελέας το ζητούν», σημειώνει.

Τέλος καλεί τον Γιάννη Πανούση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του τονίζοντας: «Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί ο Υπουργός τώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ