Η Ζωή εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας - iefimerida.gr

Η Ζωή εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 3 λευκά και 13 ψήφους υπέρ επί των 17 μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εξελέγη Πρόεδρος και σε αυτή την επιτροπή η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής και μόνο μέλος της επιτροπής από το ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.
Ο υποψήφιος για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξελέγη στη θέση με το ίδιο αποτέλεσμα, 13 ψήφους υπέρ και 3 λευκά. Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής εξελέγη ο ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής από το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης με 12 ψήφους υπέρ και 4 λευκά. Η θέση του Β’ Αντιπροέδρου έμεινε κενή, καθώς το τρίτο κόμμα – η Χρυσή Αυγή – και ο βουλευτής της Μιχαήλ Αρβανίτης παραιτήθηκε από τη δυνατότητα που του παρέχει ο κανονισμός στα τετραμελή Προεδρεία να θέσει υποψηφιότητα.
Αξίζει να σημειωθεί η σύνθεση της επιτροπής: Αυτή αποτελείται από 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 της Νέας Δημοκρατίας και από έναν βουλευτή για Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΠΑΣΟΚ. Συνολικά πρόκειται για 9 βουλευτές της συμπολίτευσης και 8 της αντιπολίτευσης, μείον τον απόντα βουλευτή ΚΚΕ 7.

Ας σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχρισε τον εαυτό της και πρόεδρο στην Επιτροπή για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ