Λοβέρδος: Εξεταστική διαρκείας για το μνημόνιο με Στρος Καν, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Εξεταστική διαρκείας για το μνημόνιο με Στρος Καν, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εξεταστική για το Μνημόνιο να γίνει, αλλά να είναι διαρκής» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος εξηγώντας ότι πρέπει να επεκταθεί χρονικά και στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον.

Μιλώντας στο Star και στην Πόπη Τσαπανίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός εξήγησε την πρότασή του για διαρκή Εξεταστική Επιτροπή.

«Και για τα ελλείμματα του 2009 κ για τα τρέχοντα. Όχι πονηρίες κ λαθροχειρίες!» είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί «και για το παρελθόν και για τα τρέχοντα και για τα μελλούμενα του Ιουνίου».

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει πρόσκληση στην Εξεταστική και των εκπροσώπων των "θεσμών" με παράλληλη πρόσκληση και των αντισυμβαλλομένων, αναφέροντας ενδεικτικά τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Κάν, την νυν επικεφαλής του Ταμείο Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, τον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον σημερινό, Μάριο,Ντράγκι και άλλους.

Για να καταλήξει αιχμηρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ξέρουν τί κάνουν προφανώς».

Ο κ. Λοβέρδος θύμισε ότι το 2009 «όταν παραλάβαμε έλλειμμα 15% από την κυβέρνηση Καραμανλή όχι όπως τώρα που η κυβέρνηση παρέλαβε ένα μικρό έστω πλεόνασμα, δήλωνα δημόσια πως δεν συμφωνούσα με την άποψη του κ. Παπανδρέου και Παπακωσταντίνου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη κυβέρνηση της ΝΔ. Το υποστήριζα αυτό γιατί πιστεύω πως σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται συναίνεση και ενότητα».

Ωστόσο σημείωσε πως αφού η κυβέρνηση κατέθεσε τη πρόταση «από εμάς είναι καλοδεχούμενη». Διαφώνησε ωστόσο με το περιεχόμενο της πρότασης. «Με λίγα λόγια μας λένε πως η κρίση ήρθε με το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο από τη κρίση. Άποψη μας είναι πως πρέπει να ξεκινήσει η εξεταστική από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και να είναι διαρκής εξετάζοντας τα παρελθόντα, τα παρόντα αλλά και τα μελλούμενα. Ειδικά θέλουμε να μάθουμε για τα ελλείμματα του 2009 που άγγιξαν τα 35 δις. Σας θυμίζω πως η μη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το 2001 στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 75 δις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ