Süddeutsche: Η εξεταστική για τα μνημόνια βάζει εμπόδια για το τρίτο πακέτο βοήθειας - iefimerida.gr

Süddeutsche: Η εξεταστική για τα μνημόνια βάζει εμπόδια για το τρίτο πακέτο βοήθειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έμμεσο, αλλά απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung βάζει σε πρώτο πλάνο την αναπόδραστη παροχή ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, περί τα μέσα του 2015.

Με αφορμή την εξεταστική επιτροπή για τα προηγούμενα μνημόνια που προανήγγειλε η κυβέρνηση, η εφημερίδα σημειώνει πως στην πραγματικότητα με αυτή την κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας θέτει νέα προβλήματα στον εαυτό του ενόψει ενός νέου (τρίτου στη σειρά) πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Γράφει χαρακτηριστικά: ««Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τώρα να βάλει στο μικροσκόπιο μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Όπως εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου, «με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα θέτει στον εαυτό της ένα νέο εμπόδιο για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο θεωρείται απαραίτητο από ειδικούς στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες από τα μέσα της χρονιάς, αν πρόκειται η χώρα να μείνει εντός ευρώ. Καταρχήν όμως η Αθήνα και οι Βρυξέλλες διαπραγματεύονται για μία λίστα μεταρρυθμίσεων».

Οι σχέσεις με τη Ρωσία

Η αρθρογράφος υπενθυμίζει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης πριν από τα μέσα Απριλίου, όπως σημειώνει, και αναφέρεται στην «άνοιξη» που επιδιώκει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις ελληνορωσικές σχέσεις ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου. Όπως εκτιμά τέλος, «είναι ανοικτό το αν ο Τσίπρας θα ζητήσει και δάνειο στη Μόσχα. Εξίσου αβέβαιο είναι αν η οικονομικά εξασθενημένη Ρωσία θα παρείχε τέτοια βοήθεια στην Αθήνα».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ