Bloomberg: Αποφασίζει σήμερα η ΕΚΤ για τον ELA -Θα συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας - iefimerida.gr

Bloomberg: Αποφασίζει σήμερα η ΕΚΤ για τον ELA -Θα συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μαρτύριο της σταγόνας αναμένεται να επανέλθει την Τετάρτη για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, όπως πράττει κάθε εβδομάδα, θα αποφασίσει για το ύψος της έκτακτης βοήθειας που θα τους προσφέρει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν αναμένεται να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και αυτό έχει να κάνει άμεσα με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να έρθει σε συνεννόηση με τα τεχνικά κλιμάκια και κατ' επέκταση με τους πιστωτές της. Όσο παραμένει αυτό το αδιέξοδο, αναφέρει το ρεπορτάζ, η ΕΚΤ θα ανεβάζει κατ' ελάχιστο τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Μιχάλα Μάρκουσεν, επικεφαλής οικονομικών της Societe Generale, μιλώντας στο Bloomberg TV αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι δεμένη με σφιχτό λουρί. Είναι σαφές πως θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα υπό πίεση μέχρι να προχωρήσουν τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις».

Η Φρανκφούρτη αναμένει την Τετάρτη και τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, μια ημέρα μετά το προσωρινό πάγωμα των συνομιλιών στις Βρυξέλλες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και του Brussels Group. Και πάλι, όμως, δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές στον τόνο που θα δώσει η ΕΚΤ μέσω του ELA. Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα έλαβε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερο ανεβάζοντας το όριο πάνω από τα 71 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η απαγόρευση της ΕΚΤ προς την ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων παραμένει, καθώς όπως αναφέρει: «Ο Τσίπρας προσπάθησε να πείσει σε παρασκηνιακό επίπεδο τους αξιωματούχους της ΕΚΤ να ελαφρύνουν τη στάση, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ ELA ελληνικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ