ΟΠΑΠ: «Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συμφωνία» - iefimerida.gr

ΟΠΑΠ: «Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συμφωνία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ταχύ ρυθμό προχωρά το εγχείρημα ανάπτυξης νέου δικτύου καταστημάτων VLTs από τον ΟΠΑΠ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να οριοθετεί την έναρξη λειτουργίας τους έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την παραχώρηση, μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει ο ΟΠΑΠ, των 18.500 παιγνιομηχανημάτων (από το σύνολο των 35 χιλιάδων) σε ιδιώτες παραχωρησιούχους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Kamil Ziegler στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για την περασμένη χρήση, το 2014, πρώτο έτος λειτουργίας της ΟΠΑΠ μετά την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, τα οικονομικά μεγέθη σημείωσαν ισχυρή άνοδο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή για δημιουργία αξίας και σημαντικές αποδόσεις.

Εκτενής αναφορά έγινε για το project των VLTs, με τον κ. Ziegler να αναφέρει πως μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει λάβει πάνω από 2.200 αιτήσεις για gaming halls, τόσο από υφιστάμενους πράκτορες, όσο και από τρίτους ενδιαφερόμενους. Η ζήτηση ήταν σημαντικά μεγάλη, ήδη ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων των πρακτόρων και το ίδιο αναμένεται για τις αιτήσεις των ιδιωτών. Συγχρόνως έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες παραδόσεις παιχνιομηχανημάτων από τους προμηθευτές και έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων καταστημάτων.

Η διοίκηση ανέφερε ότι έως το τέλος του προσεχούς Ιουνίου θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία των πρώτων VLTs στην Ελλάδα. Αρχικός στόχος σε πρώτη φάση είναι να ανοίξουν τις πόρτες τους 100 καταστήματα στα οποία θα λειτουργήσουν 2.500 παιγνιομηχανήματα. Σε κάθε πρακτορείο VLTs που θα φέρει την εμπορική ονομασία “Play – ΟΠΑΠ”, θα λειτουργούν έως 25 παιγνιομηχανήματα.

Υπενθυμίζεται πως η ΟΠΑΠ ΑΕ απέκτησε αποκλειστική άδεια διάρκειας δέκα ετών για το σύνολο των 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Από τα 35.000 VLTs, τα 16.500 θα λειτουργήσουν από την ΟΠΑΠ μέσω δικού της δικτύου πρακτορείων VLTs (GamingHalls), ενώ τα υπόλοιπα 18.500 θα τα εκμεταλλευθούν 4 έως 10 Παραχωρησιούχοι. Αυτοί απαιτείται να θέσουν τα VLTs σε πλήρη λειτουργία, σε αμιγείς χώρους, σε κάθε περίπτωση εντός 24 μηνών από την ημερομηνία παραχώρησης του δικαιώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως δημοσιοποιήθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με στόχο να διερευνηθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι θα συμμετείχαν στην ανάπτυξη των 18.500 VLTs. Η πρόσκληση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 και θα ακολουθήσει η πρόσκληση σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους παραχωρησιούχους.

Αδειοδότηση online gaming

Αναφορικά με την επιστολή Βαρουφάκη στους Θεσμούς και την πρόθεση της κυβέρνησης για φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επεσήμανε χαρακτηριστικά στους αναλυτές. «Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει η ΟΠΑΠ μέχρι το 2020 στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, βάσει και της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ΟΠΑΠ. Αν παραβιαστεί αυτό το δικαίωμα της αποκλειστικότητας, τότε θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΟΠΑΠ». Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία προκειμένου να φέρουμε έσοδα στο κράτος. Για κάθε ένα επιπλέον ευρώ που κερδίζει ο ΟΠΑΠ, υπάρχει πολλαπλό όφελος για το ελληνικό κράτος.

Είμαστε η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που είναι πλήρως εποπτευόμενη στον online στοιχηματισμό. Οι υπόλοιπες εταιρίες δεν έχουν καμία εποπτεία – έχουν μόνο μια φορολογική άδεια και λειτουργούν με όρους που είναι σε βάρος του ΟΠΑΠ, σε καθεστώς ανομίας, εκτός κάθε έννοιας ανταγωνισμού. Μόνο ο ΟΠΑΠ είναι εξουσιοδοτημένος να έχει αποκλειστική άδεια. Πολύ απλά για εμάς, οι υπόλοιποι νομικά δεν υπάρχουν είναι χαώδης η κατάσταση που επικρατεί – δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση.

Η διοίκηση απέστειλε παράλληλα πρόσκληση στους πράκτορές της «να αλλάξουν μαζί με τον ΟΠΑΠ», ενώ εστίασε στη δέσμευση της να προχωρήσει στη διανομή ακόμη υψηλότερου μερίσματος στις επόμενες χρήσεις. Το μεικτό μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται στα 0,45 ευρώ (έναντι 0,25 ευρώ το 2013).

Λαμβάνοντας υπόψη την ήδη πραγματοποιηθείσα διανομή προμερίσματος ύψους 0,20 ευρώ, το υπόλοιπο μερίσματος 2014 ανέρχεται στα 0,25 ευρώ. Υπό την αίρεση της έγκρισης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 22/04/2015, ενώ η έναρξη πληρωμής στις 29/04/2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ