H ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο με την παρουσία της στο Σίτι του Λονδίνου - iefimerida.gr

H ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο με την παρουσία της στο Σίτι του Λονδίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνεργασία της ΑΕΚ με την Elite και την επικείμενη είσοδο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει κάνει τεράστια αίσθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δη σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα περνά πολύ δύσκολες στιγμές.

Μια κίνηση που εντάσσει την ΑΕΚ δίπλα στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ του πλανήτη, δίπλα σε κολοσσούς όπως είναι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ. Αλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ επέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, που είναι το μοναδικό αξιόπιστο που δέχεται ποδοσφαιρικές εταιρείες. Κάτι που επιζητούσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ένταξη της ΑΕΚ στο Elite program θα συζητηθεί στις 27 Απριλίου από τους υπεύθυνους του πρότζεκτ στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για την ΑΕΚ. Αλλωστε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις χάρη στις ενέργειες και τον καθοριστικό ρόλο που είχε στη διαδικασία ο Μάκης Αγγελόπουλος (αριστερά στην φωτογραφία). Αλλωστε, ήδη η ΑΕΚ συζητείται με ενθουσιασμό στην Ευρώπη και υπάρχουν πληροφορίες από την UEFA, που αναφέρουν πως η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη αδειοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Εάν μάλιστα είχε προχωρήσει στο Κύπελλο, θα μπορούσε, από την επόμενη κιόλας σεζόν, να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την ώρα που κυκλοφόρησε η κίνηση - ματ της ΑΕΚ με το χρηματιστήριο του Λονδίνου, υπήρξε πανικός σε πολλές ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές ομάδες.

Προκειμένου να ενταχθεί μια εταιρία στο πρόγραμμα Elite θα πρέπει:
1. Να είναι υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά φιλόδοξη επιχείρηση
2. Να έχει ιστορική ανάπτυξη και μελλοντικές δυνατότητες
3. Να διαθέτει πειστικές προβλέψεις για την ανάπτυξη
4. Να διαθέτει αξιοπιστία της διαχείρισης

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, πως και μόνο τα κριτήρια που πληροί η ΠΑΕ ΑΕΚ, για να γίνει η πρώτη ελληνική εταιρία, που μπαίνει στο πρόγραμμα Elite, είναι μια απτή απόδειξη για τον δρόμο στον οποίο βαδίζει η ομάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια περίπου δυο χρόνια. Σ’ αυτό το διάστημα:
1. Θα υπάρξει ενεργός συμμετοχή στελεχών της ΠΑΕ στο πρόγραμμα κατάρτισης
2. Ενεργή συμμετοχή σε ειδικά workshops
3. Tακτική ενημέρωση του προφίλ της εταιρείας
4. Σχέδιο του ετήσιου προϋπολογισμού και επιχειρηματικό σχέδιο
5. Επιτυχή παρουσίαση της εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές

Μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, παράλληλα θα υπάρξει και οι δυνατότητα για επένδυση στην ΑΕΚ, από τις περίπου 200 εταιρίες που επίσης συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα. Ενώ φυσικά στο τέλος του προγράμματος, μπορεί να ανοίξει υπό προϋποθέσεις και η πόρτα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκεί που ήδη έχουν εισαχθεί μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ