Συνάντηση Βαρουφάκη με την Pimco για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Συνάντηση Βαρουφάκη με την Pimco για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Pimco δεν είναι μια απλή εταιρεία διαχείρισης ομολόγων, αλλά μια από τις μεγαλύτερες του είδους παγκοσμίως με αρκετά βαρύ χαρτοφυλάκιο που έχει άμεση εμπλοκή και με την Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας, την Τρίτη το μεσημέρι, με τον ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη έχει μέγιστη σημασία, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συζήτηση δεν θα περιοριστεί μόνο στην ανάλυση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην έντονη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βρει χρηματοδότηση και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κυμαίνονται σε απαγορευτικά επίπεδα, στο 11,3%.

Μάλιστα, πρόσφατα, ο Lorenzo Pagani, γενικός διευθυντής και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της επενδυτικής εταιρείας είχε δηλώσει στο Bloomberg πως "τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να αποτελέσουν αγοραστική ευκαιρία, κατά τις επόμενες εβδομάδες, αμέσως μόλις χαθεί η αρχική μεταβλητότητα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ