Αυτή είναι η γηραιότερη οικογένεια στον κόσμο -Οι ηλικίες τους μαζί ξεπερνούν τα 1.000 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η γηραιότερη οικογένεια στον κόσμο -Οι ηλικίες τους μαζί ξεπερνούν τα 1.000 χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1939 απεικονίζονται τα περισσότερα από τα μέλη της οικογένειας Tweed. Σε αυτή φαίνονται και ο Percy και η Flo, το ζευγάρι που μέσα σε 21 μόλις χρόνια έκανε 16 παιδιά και τα μεγάλωσε στο Coventry της Μεγάλης Βρετανίας.

Έκτοτε τα χρόνια πέρασαν, τέσσερα από τα παιδιά της οικογένειας Tweed έχουν πεθάνει, όπως και οι γονείς, και μερικά άλλαξαν και τόπο κατοικίας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα εναπομείναντα αδέρφια να διεκδικήσουν ένα περίεργο τίτλο. Αυτόν της γηραιότερη οικογένειας του κόσμου.

Τα αδέρφια Tweed καταχωρήθηκαν επίσημα ως η γηραιότερη οικογένεια στις 25 Νοεμβρίου του προηγούμενου χρόνου, καθώς τότε η πρόσθεση των ηλικιών τους έφερε τελικό αποτέλεσμα 1.019 χρόνια και 336 μέρες.

Αυτή είναι η γηραιότερη οικογένεια στον κόσμο -Οι ηλικίες τους μαζί ξεπερνούν τα 1.000 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η οικογένεια Tweed στη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1939

H Valerie McCaffrey, το τρίτο νεότερο στη σειρά παιδί, 79 χρονών σήμερα, έλαβε αυτή τη βδομάδα και το επίσημο πιστοποιητικό από το Guinness World Records που επιβεβαιώνει το μοναδικό κατόρθωμα της οικογένειας.

Η συνταξιούχος τηλεφωνήτρια που ζει ακόμα στο Coventry με τον 83χρονο σύζυγό της, δήλωσε ότι το εν λόγω πιστοποιητικό ήταν κάτι που περίμενε καιρό τώρα.

«Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να φτάσουμε εδώ», δηλώνει η Valerie και εξηγεί: «Χρειάζονταν αποδείξεις για τα πάντα και έτσι πηγαινοερχόμουν στο ληξιαρχείο για να πάρω τα πιστοποιητικά γέννησης και γάμου. Χρειάστηκε να με βοηθήσει και ο γιος μου Daniel με ό, τι απαιτούσε υπολογιστή για να γίνει».

Αυτή είναι η γηραιότερη οικογένεια στον κόσμο -Οι ηλικίες τους μαζί ξεπερνούν τα 1.000 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα γηραιά πλέον αδέρφια της οικογένειας Tweed

Παρόλα αυτά, η Valerie δηλώνει ικανοποιημένη που το πιστοποιητικό είναι τελικά στα χέρια της και τονίζει ότι άξιζε την αναμονή.

«Όλοι μας ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι όταν επιβεβαιώθηκε (σ.σ. ότι είναι η γηραιότερη οικογένεια) και δε μπορούσαμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα πιστοποιητικά. Όταν τελικά έφτασαν ήμασταν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι που τα τοποθετήσαμε στις πιο εξέχουσες θέσεις στα σπίτια μας», λέει η Valerie, η οποία κάνοντας μία βαθιά έρευνα στο γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας εντόπισε τις ρίζες της πίσω στο 1417, όταν ο George Tweedy έμπορος από τη Σκωτία μετακόμισε στο Essex.

Τα 12 αδέρφια παραμένουν κοντά και συναντιούνται ακόμα στις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν κάθε χρονιά.

Πως είναι όμως να μεγαλώνεις σε μία τόσο μεγάλη οικογένεια; Η Valerie λέει ότι ήταν πραγματικά διασκεδαστικό, ενώ αποδίδει τις τόσο συχνές εγκυμοσύνες της μητέρας της στην έλλειψη τηλεόρασης. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που δεν ήταν έγκυος ήταν 23 μήνες. Αλλά δεν υπήρχε τηλεόραση εκείνες τις μέρες», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η γηραιότερη οικογένεια στον κόσμο -Οι ηλικίες τους μαζί ξεπερνούν τα 1.000 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Valerie κρατάει το πολυπόθητο πιστοποιητικό

Ακόμα και σήμερα όταν βρίσκονται μαζί τα πάνε περίφημα. «Όλοι έχουμε επικοινωνία μεταξύ μας και θα κάνουμε μία μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση τον Ιούνιο για τα ογδοηκοστά γενέθλιά μου. Είναι υπέροχο όταν είμαστε όλοι μαζί. Γκρινιάζουμε για ώρες και τα μεγαλύτερα αδέρφια μας μιλάνε για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στον πόλεμο».

Τα αδέρφια μάλιστα είναι τόσο δεμένα που δεν χάλασαν τις σχέσεις τους όταν εξαιτίας του ενός έχασαν την ευκαιρία να γίνουν εκατομμυριούχοι.

Όπως εξηγεί η Phyllis (η δεύτερη στη σειρά από τα νέα αδέρφια) όλοι μαζί συνηθίζουν να παίρνουν μέρος σε λοταρία παίζοντας πάντα το 39 επειδή αυτός ήταν ο αριθμός του σπιτιού που μεγάλωσαν κάποια από τα αδέρφια. Τη μία και μοναδική φορά που δεν έπαιξαν το 39, έπειτα από απόφαση του αδερφού τους Ralph, έχασαν και τα λεφτά.

«Αντί να γίνουμε εκατομμυριούχοι, πήρε ο καθένας μας από 300 λίρες. Ο καημένος Ralph ήταν συντετριμμένος και επισκέφθηκε τον καθένα ξεχωριστά για να ζητήσει συγγνώμη. Άλλες οικογένειες θα τα είχαν σπάσει για κάτι τέτοιο, όχι όμως εμείς. Δεν ήταν γραφτό να γίνουμε πλούσιοι», καταλήγει η Phyllis.

Αυτή είναι η γηραιότερη οικογένεια στον κόσμο -Οι ηλικίες τους μαζί ξεπερνούν τα 1.000 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ