Τρεις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές για την κατάληψη της Πρυτανείας - iefimerida.gr

Τρεις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές για την κατάληψη της Πρυτανείας

Menelaos Myrillas/ SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πέντε προσαγωγές ατόμων, που σχετίζονται με την κατάληψη της Πρυτανείας, προχώρησε η αστυνομία, την ίδια ώρα που οι τρεις προσαγωγές, που έγιναν εχθές, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ζήτησε την δράση των αρχών για το θέμα. Ο Εισαγγελέας μπορεί να έδωσε την εντολή, ωστόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο της επέμβασης, χωρίς να υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την κατάληψη, κάλεσε με ανακοίνωση της την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Πρυτανεία: Προβληματίζει η παράταση της εκκρεμότητας από την πολιτική ηγεσία

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι πρυτανικές Αρχές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την ενέργεια κατάληψης του κτιρίου, καθώς έτσι πλήττεται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Μεταξύ άλλων, αφήνουν αιχμές για την αδράνεια εύρεσης λύσης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

«Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας», τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη (1/4/2015), 11.00 πμ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας».

Οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ κάλεσαν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να βρεθούν το πρωί της Τετάρτης (1/4) στις 11:00 στα Προπύλαια, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ