Λαφαζάνης: Ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μεταξύ άλλων, είχε δύο σημαντικές συναντήσεις στο διήμερο ταξίδι του στη Ρωσία που ξεκίνησε την Τρίτη. Η πρώτη ήταν με τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ και η δεύτερη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Ακολούθως, με δηλώσεις του στο ρωσικό Sputnik ανέφερε: «Οι συναντήσεις μου, ειδικά με τον κ. Μίλερ και τον κ. Νόβακ ήταν πολύ ουσιαστικές και εποικοδομητικές και, θα έλεγα, πως άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι μια ισχυρότερη εταιρική σχέση στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Μόσχας και Αθήνας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες και θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ευρώπης.

Ο αγωγός Stream

Σε πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως είναι ο αγωγός Steram που θα περνάει από την Τουρκία και την Ελλάδα (στα ανατολικά σύνορά της) και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Ρωσίας στην Κεντρική Ευρώπη, ο κ. Λαφαζάνης διατύπωσε την εξής άποψη: «Μελετούμε αυτές τις προτάσεις οι οποίες φαίνονται ενδιαφέρουσες και, στο σύνολό τους, θα μπορούσαν να θέσουν τις βάσεις για μια ουσιαστική συνεργασία με τη ρωσική πλευρά.

Να σημειωθεί πως πέρυσι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος κανονιστικές απαγορεύσεις της ΕΕ, είχε αναστείλει το πλάνο της κατασκευής του αγωγού South Stream που προοριζόταν να περάσει από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βουλγαρία και έθεσε ως νέο σχέδιο της κατασκευή του τουρκικού αγωγού.

Η Gazprom έχει αναλάβει την ευθύνη και των δύο έργα κατασκευής αγωγών. Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να δημιουργήσει ένα σημαντικό κόμβο φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την αποθήκευση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ