Οι «κόκκινες» γραμμές του Κοντονή στο αθλητικό Eurogroup - Ποιες οι αντιρρήσεις από FIFA και UEFA - iefimerida.gr

Οι «κόκκινες» γραμμές του Κοντονή στο αθλητικό Eurogroup - Ποιες οι αντιρρήσεις από FIFA και UEFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, στην οποία βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, δεν είχε τα αποτελέσματα που θα περίμενε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ωστόσο από το περιβάλλον του προκύπτει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω όσον αφορά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Τόσο από την πλευρά της FIFA όσο και από την πλευρά της UEFA, εκφράστηκαν αρκετές διαφωνίες για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θέλει να φέρει προς ψήφιση ο Σταύρος Κοντονής και εντός των επόμενων 10 ημέρών θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Στα σημαντικότερα σημεία: υπάρχει διαφωνία για την τιμωρία των ΠΑΕ αλλά και για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο, κάτω από το οποίο λειτουργούν όλες οι χώρες μέλη της FIFA και της UEFA.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αν και δείχνει διάθεση να συζητήσει με όλους τους φορείς προκειμένου να βρει τον κοινό δρόμο, δείχνει διατεθειμένος να μην κάνει πίσω γνωρίζοντας πως αυτή είναι η χρυσή ευκαιρία να αλλάξει το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως φυσικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση βέβαια που φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή χωρίς πρώτα να υπάρχουν συζητήσεις και αλλαγές, τότε οι αντιδράσεις θα είναι πολύ πιο έντονες, κάτι που πάντως για την ώρα δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.Οι «κόκκινες» γραμμές του Κοντονή στο αθλητικό Eurogroup δεν πρόκειται να αλλάξουν όπως προκύπτει από το περιβάλλον του Υφυπουργού ωστόσο ο ίδιος δείχνει διάθεση να ακούσει τις προτάσεις των άλλων πλευρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ