ΗΠΑ: Το πρώτο πρόστιμο σε ελβετική τράπεζα για υπόθεση φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Το πρώτο πρόστιμο σε ελβετική τράπεζα για υπόθεση φοροδιαφυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιδιωτική ελβετική τράπεζα, η BSI είναι η πρώτη που κατέληξε σε διακανονισμό 211 εκατ. δολαρίων με το υπουργείο Δικαιοσύνης για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΒSI συμμετείχε μαζί με άλλες 100 τράπεζες της Ελβετίας σε πρόγραμμα που προσέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τραπεζικά ιδρύματα που βοήθησαν Αμερικανούς πελάτες τους να φοροδιαφύγουν.

Το πρόγραμμα προέβλεπε ότι οι τράπεζες δεν θα αντιμετώπιζαν κατηγορίες αν συνεργάζονταν με τις αρχές και αποκάλυπταν με δική τους πρωτοβουλία πληροφορίες για πελάτες.

Στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Deutsche Bank, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs.

Η BSI, η οποία ανήκει στην ιταλική Generali, πρόκειται να εξαγοραστεί από την BTG Pactual της Βραζιλίας έναντι 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ