Τι προβλέπει η λίστα Βαρουφάκη για ιδιωτικοποιήσεις-«κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Τι προβλέπει η λίστα Βαρουφάκη για ιδιωτικοποιήσεις-«κόκκινα» δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λιγότερα έσοδα από τις αρχικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στις εκτιμήσεις της λίστας Βαρουφάκη που έστειλε στις Βρυξέλλες.

Στο κείμενο προβλέπονται τρεις ιδιωτικοποιήσεις με εκτίμηση να προκύψουν έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 700 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα 2,2 δισ. ευρώ που ήταν οι αρχικοί στόχοι.

Οι βασικές αποκρατικοποιήσεις που προτείνει ο υπουργός Οικονομικών αφορούν στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Επενδυτικά προγράμματα και bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια

Αναφορικά με τα «κόκκινα« δάνεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης εισηγείται στους πιστωτές τη δημιουργία επενδυτικού προγράμματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB).

Ταυτόχρονα ζητά να διαχειριστεί το θέμα των κόκκινων δανείων μέσα από τη δημιουργία ενός φορέα (bad bank) που θα χρηματοδοτηθεί από τα 10,9 δισ. του μαξιλαριού του ΤΧΣ που επέστρεψε στον EFSF

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ