Δίμηνη παράταση του διαγωνισμού για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη - iefimerida.gr

Δίμηνη παράταση του διαγωνισμού για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίμηνη θα είναι η παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Νότιας Κρήτης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής για το 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης των δικαιωμάτων είναι στις 14 Ιουλίου του 2015, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το υπουργείο έκρινε αναγκαία τη μετάθεση της ημερομηνίας, για να γίνουν εντονότερες προσπάθειες με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος από χώρες και εταιρίες για την ενεργειακή αξιοποίηση των 20 θαλάσσιων περιοχών σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

«Στην κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε ένα πολύ πιο διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάστατων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της χώρας μας», αναφέρει το υπουργείο.

Το ΥΠΑΠΕΝ, ήδη, διαμορφώνει νέο θεσμικό πλαίσιο στο πεδίο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγνωστικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ