Reuters: Πιέζονται στις αγορές τα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Reuters: Πιέζονται στις αγορές τα ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα τεχνικά κλιμάκια, οι επενδυτές δεν φαίνεται να αφαιρούν το βάρος από τα ελληνικά ομόλογα. Είναι χαρακτηριστικό πως με το άνοιγμα των συναλλαγών τη Δευτέρα, οι κρατικοί τίτλοι δέχθηκαν πιέσεις.

Το 10ετές ομόλο ανέβηξκε έξι μονάδες βάσεις και από το 10,04% που είχε κλείσει την Παρασκευή, τώρα διαμορφώνεται στο 10.10%. Την μεγαλύτερη πίεση δέχεται το 2ετές απηχώντας τους κινδύνους που αφομοιώνουν οι αγορές το τελευταίο διάστημα. Την Παρασκευή το διετές έκλεισε στο 20,4% και τώρα βρίσκεται στο 20.93%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ελληνική κατάσταση φαίνεται να συμπαρασύρει και τα ομόλογα άλλων περιφερειακών χωρών. Έτσι, το ομόλογο της Πορτογαλίας ανέβηκε τρεις μονάδες βάσης (στο 1.80%), το ιταλικό και το ισπανικό από μια μονάδα βάσης (1.35% και 1.33% αντιστοίχως).

Ο στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, Ντέιβιντ Σούλτζ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, κάνει λόγο για «μια υπόθεση που δεν είναι καθόλου ομαλή. Πίστευα πως έπειτα από 11 ώρες συζητήσεων θα κατέληγαν σε μια συμφωνία. Η κατάσταση μπορεί να πάει προς το χειρότερο, πριν καν ουσιαστικά βελτιωθεί αφήνοντας στο τραπέζι τον κίνδυνο ενός ατυχήματος».

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το 10ετές γερμανικό ομόλογο, την ίδια στιγμή που το ελληνικό ασφυκτιά, έπεσε μια μονάδα βάσης και βρίσκεται στο 0.19%.









Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ