Ηπια πτώση στο Χρηματιστήριο -Τι αποτιμά η αγορά - iefimerida.gr

Ηπια πτώση στο Χρηματιστήριο -Τι αποτιμά η αγορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτωτικό είναι το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης δέχεται πιέσεις και αυτή την ώρα (10:55) υποχωρεί σε ποσοστό -1,40%, ευρισκόμενος στις 757,91 μονάδες.

Μια εξέλιξη η οποία κάθε άλλο παρά μη αναμενόμενη ήταν, αν συνεκτιμήσει κανείς την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch (την Παρασκευή), την πιστωτική ασφυξία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς και τις συνεχιζόμενες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Υπάρχουν πάντως και οι πιο ψύχραιμες φωνές, που υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς» θα καταλήξουν, εν τέλει, «ευνοϊκά» για τη χώρα μας (με εκταμίευση ενός ποσού από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ), ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται από τη χρηματιστηριακή αγορά τα εταιρικά αποτελέσματα εντός της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια διεθνώς το κλίμα είναι θετικό...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ