Το σενάριο κατάκτησης της 3ης θέσης από την Εθνική - Τι χρειάζεται η Ελλάδα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές - iefimerida.gr

Το σενάριο κατάκτησης της 3ης θέσης από την Εθνική - Τι χρειάζεται η Ελλάδα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ισοπαλία στη Βουδαπέστη απέναντι στην Ουγγαρία ήταν το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο δρόμο για την τελική φάση του EURO 2016. Από την στιγμή που δεν ηττηθήκαμε, η κατάσταση παρέμεινε αναλλοίωτη και οι έξι βαθμοί που χωρίζουν την Ελλάδα από την 3η θέση των μπαράζ και τους Ούγγρους αποτελούν το αποκλειστικό ζητούμενο στις 5 αγωνιστικές του γκρουπ.

Η Ελλάδα ρεαλιστικά πλέον κυνηγά μόνο την 3η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση. Το είπε άλλωστε και ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Η Εθνική μπορεί να έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ειδικά στο πρώτο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου να «έπνιξε» τους αντιπάλους της όμως δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ, που θα άλλαζε τα δεδομένα και θα της έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες. Ωστόσο οι ελάχιστες που υπάρχουν, μπορούν να εξαντληθούν βάσει προγράμματος.

Το μεγάλο κλειδί στην υπόθεση πρόκριση ενδέχεται να βρίσκεται στην τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Ουγγαρία. Για να παιχθεί ωστόσο η 3η θέση στο μεταξύ τους ματς, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Μαρκαριάν να κάνουν το απόλυτο νικών ή τουλάχιστον τρεις νίκες και μια ισοπαλία μέχρι να έρθει η τελευταία αγωνιστική. Με δέκα βαθμούς μέχρι το καθοριστικό ραντεβού, η Εθνική θα είναι μέσα στο όριο εκτός και αν η Ουγγαρία μετατραπεί σε... Μπαρτσελόνα και πάρει όλα τα παιχνίδια της στον όμιλο, κάτι που φαντάζει εξωφρενικά δύσκολο.

Το πρόγραμμα Ελλάδας, Ουγγαρίας και Φινλανδίας μέχρι το τέλος:

13 Ιουνίου
Νησιά Φερόε-Ελλάδα
Φινλανδία-Ουγγαρία

4 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Φινλανδία
Ουγγαρία-Ρουμανία

7 Σεπτεμβρίου
Ρουμανία-Ελλάδα
Φινλανδία-Νησιά Φερόε
Βόρειος Ιρλανδία-Ουγγαρία

8 Οκτωβρίου
Βόρειος Ιρλανδία-Ελλάδα
Ρουμανία-Φινλανδία
Ουγγαρία-Νησιά Φερόε

11 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Ουγγαρία
Νησιά Φερόε-Ρουμανία
Φινλανδία-Βόρειος Ιρλανδία

Βαθμολογία
1. Ρουμανία 13
2. Βόρειος Ιρλανδία 12
3. Ουγγαρία 8

4. Φινλανδία 4
5. Νησιά Φερόε 3
6. Ελλάδα 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Euro 2016 Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ