Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων από τις 8 έως τις 12 -Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι - iefimerida.gr

Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων από τις 8 έως τις 12 -Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειστά και μη επισκέψιμα για το κοινό θα παραμείνουν σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, εκτός από την Ακρόπολη, καθώς οι αρχαιοφύλακες προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Με την 1η Απριλίου και το διευρυμένο ωράριο να πλησιάζει, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «τα μεγάλα μουσεία και οι επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι 'υποδέχονται' το διευρυμένο ωράριο υποστελεχωμένα σε προσωπικό, και δη σε φυλακτικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους».

Παράλληλα, καλεί την πολιτική ηγεσία «να σκύψει πάνω στο ζήτημα και να δώσει μία καθαρή λύση και όχι να συνεχίζει το φαινόμενο, όπως κάθε χρόνο, και πάντα την τελευταία στιγμή, να προσλαμβάνονται εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι».

Οι αρχαιοφύλακες εκφράζουν, επίσης, την αντίθεσή τους στο ζήτημα της συγχώνευσης του ΥΠΠΟΑ με το υπουργείο Παιδείας, στον νέο Οργανισμό λειτουργίας του υπουργείου, αλλά και στις «σκέψεις» περί μετατροπής μεγάλων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσιου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αναφέροντας ότι «η θέση της ΠΕΥΦΑ είναι πως μία τέτοια ενέργεια δεν έχει να προσφέρει καμία βελτίωση στη λειτουργία τους και στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά αντιθέτως θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ