Κουρουμπλής: Θα μειωθεί η συμμετοχή ασφαλισμένων σε φάρμακα, θα γίνουν αλλαγές στα ραντεβού - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Θα μειωθεί η συμμετοχή ασφαλισμένων σε φάρμακα, θα γίνουν αλλαγές στα ραντεβού

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Υγείας, μίλησε για ριζικές αλλαγές στο σύστημα των ραντεβού από τον Ιούνιο. Σε ό,τι αφορά τη μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο δίμηνο- τρίμηνο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός στο Mega.

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άσκησε κριτική στους προκατόχους του στο υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι πριν από πέντε χρόνια η συμμετοχή ήταν στο 12% και πλέον έχει φτάσει στο 34% κατά μέσο όρο. «Ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό αυτό οι βιομηχανίες μέσω clawback; (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών). Το φορτώσανε όμως στον κόσμο», πρόσθεσε.

Οσο για τα ραντεβού, από τον Ιούνιο θα γίνονται μέσω διαδικτύου, ενώ ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι θα εκπλήξουν θετικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα νοσοκομεία που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ