Τα παραμύθια μας - iefimerida.gr

Τα παραμύθια μας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / MOTION TEAM / Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα παραμύθια μας» είναι το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων της 24ης Εκθεσης Βιβλίου που διοργανώνουν τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού διαβάζουν ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια που με αυτά μεγάλωσαν πολλές γενιές, γνωρίζουν θρύλους και παραδόσεις του τόπου μας, μαθαίνουν για την καθημερινότητα στην αρχαία Αθήνα και στον κόσμο του Βυζαντίου, δραματοποιούν εκλεκτούς μύθους από την ελληνική κληρονομιά μας, αφηγούνται αλλά και τραγουδούν μελοποιημένα παραμύθια, μαθαίνουν για τη δύναμη της θέλησης και της ζωής με αφορμή τρυφερές ιστορίες, δημιουργούν τη δική τους ‘παραμυθοχώρα’ μέσα από ποικιλία κατασκευών, και τέλος, γράφουν με φαντασία και κέφι, το δικό τους παραμύθι!

Η Αγγελική Βαρελά, η Μαρία Λυρατζή, η Μαρία Παπαγιάννη και η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, συγγραφείς που ταξίδεψαν τα παιδιά με τα βιβλία τους σε κόσμους φανταστικούς και αληθινούς, είναι καλεσμένες στο Σχολείο μας για να συζητήσουν μαζί τους τις ιστορίες τους, τις σκέψεις τους και τα «μυστικά» της συγγραφής!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Μικρές Ορχήστρες του Δημοτικού θα δώσουν συναυλία με φλογέρες.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου:

Στο Γυμναστήριο του Νηπιαγωγείου - Δημοτικού (Ερεχθείου 6):

καθημερινές 09:00 – 15:00, Σάββατο 10:00 – 13:00

Στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου (Πυθαγόρα 4 - 8):

καθημερινές 10:00 – 13:30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 210-9850112

Τα παραμύθια μας | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ