Ανοιχτοχέρης και ο Τιμ Κουκ -Αποφάσισε να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του - iefimerida.gr

Ανοιχτοχέρης και ο Τιμ Κουκ -Αποφάσισε να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη... λίστα των εκατομμυριούχων που έχουν συνείδηση μπήκε και ο Τιμ Κουκ, που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δωρίσει όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο CEO της Apple εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2014 ο μισθός του αυξήθηκε κατά 43% και πλέον οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν τα 9,2εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος είπε στο περιοδικό Fortune ότι σκοπεύει να τα δωρίσει όλα, αφού πρώτα εξασφαλίσει την εκπαίδευση του δεκάχρονου ανιψιού του. Ο Κουκ ήδη κάνει δωρεές, αλλά όπως είπε θέλει να πετύχει μία πιο συστηματική προσέγγιση στη φιλανθρωπία, αντί απλά να υπογράφει επιταγές.

Δεν είναι ο μόνος. Πριν από πέντε χρόνια ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησαν την καμπάνια «The Giving Pledge». Στόχος τους να πείσουν εκατομμυριούχους να διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ηδη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και πάνω από 100 άτομα με αντίστοιχη περιουσία έχουν συνταχθεί με αυτή την ηθική δέσμευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τιμ Κουκ φιλανθρωπία περιουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ