Σόιμπλε: Δεν υπάρχει πολλή λιτότητα στην ΕΕ- Πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει πολλή λιτότητα στην ΕΕ- Πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα

 The Council of the European Union / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένα εμφανίζονται τα ελλείμματα των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε πως οι χώρες καλούνται να προχωρήσουν σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε δηλώσεις του σε συνέδριο της Budesbank, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «η Ελλάδα γίνεται ανταγωνιστικότερη» και συνέχισε αφήνοντας αιχμές για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

«Η επεκτατική νομισματική πολιτική δεν αποτελεί τη λύση, αλλά ένα από τα κύρια αίτια της κρίσης χρέους τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Ακόμη, προειδοποίησε πως «η αναγνώριση τέτοιου είδους "φουσκών" ήταν ανέκαθεν δύσκολη», επισημαίνοντας πως το πρωτογενές πλεόνασμα της Γερμανίας δεν στέκεται εμπόδιο στους εταίρους της χώρας του.

Όσον αφορά τη λίστα μεταρρυθμίσεων τις ελληνικές κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κότε ανέφερε πως το Eurogroup θα συγκληθεί όταν κατατεθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες. Όλα θα γίνουν βήμα-βήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετος με νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα τάχθηκε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, μιλώντας στο περιοδικό Focus.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ