Κατάινεν σε Σπυράκη: Το πακέτο Γιούνκερ καλύπτει το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα [βίντεο] - iefimerida.gr

Κατάινεν σε Σπυράκη: Το πακέτο Γιούνκερ καλύπτει το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το EFSI, δηλαδή το ταμείο του πακέτου Γιούνκερ καλύπτει το ρίσκο της επένδυσης στην Ελλάδα» απάντησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν στην ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η κ. Σπυράκη ρώτησε τον αρμόδιο για το πακέτο Γιούνκερ εάν για την αξιολόγηση των έργων που θα ενταχθούν θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές οικονομικές συνθήκες σε χώρες όπως η Ελλάδα, δηλαδή εάν το ειδικό ταμείο EFSI που δημιουργείται από το πακέτο Γιούνκερ καλύπτει το ρίσκο της επένδυσης στην Ελλάδα. Η απάντηση του κ. Κατάινεν ήταν πολύ ενθαρρυντική για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να πάρουν τις εγγυήσεις του πακέτου Γιούνκερ και να επενδύσουν σε έργα στην Ελλάδα. O αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ξεκάθαρα ότι το ρίσκο της επένδυσης στην Ελλάδα καλύπτεται από το ταμείο.

Ολόκληρος ο διάλογος της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν έχει ως εξής:

Μαρία Σπυράκη: Πιστεύω ότι η ερώτηση μου απευθύνεται και στους δύο, τόσο στον Αντιπρόεδρο Κατάινεν όσο και στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, εάν η Επενδυτική Επιτροπή ή το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν είμαι ακόμα σίγουρη για το ποιος θα έχει τον τελικό λόγο, θα λαμβάνει υπόψη εκτός από τη βιωσιμότητα μίας επένδυσης, τις ειδικές οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν το EFSI είναι έτοιμο να καλύψει το ρίσκο σε κάποιες χώρες με κάποιο τρόπο. Και το δεύτερο σκέλος της ερώτησης είναι, αν κατά τη διάρκεια επιλογής ενός έργου ή μίας επένδυσης, θα λαμβάνεται υπόψη η βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας που το σχέδιο Juncker δημιουργεί. Εάν δηλαδή η βιωσιμότητα θα αποτελεί παράμετρο.

Γίρκι Κατάινεν: Κυρία Σπυράκη, το EFSI καλύπτει εν προκειμένω το ρίσκο της χώρας. Συναντήθηκα χθες με ανθρώπους από την Ελληνική βιομηχανία και μιλούσαμε για αυτό. Είναι στη φύση του EFSΙ να καλύπτει το ρίσκο. Σε κάποιες χώρες είναι το ρίσκο της χώρας, σε κάποιες άλλες είναι κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γίρκι Κατάινεν Μαρία Σπυράκη efsi
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ