Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Κάθε μέρα συμφωνούμε κάτι με την Ελλάδα και την επόμενη είναι άκυρο - iefimerida.gr

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Κάθε μέρα συμφωνούμε κάτι με την Ελλάδα και την επόμενη είναι άκυρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κρίση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα έκανε λόγο ο Αυστριακός υπουργός Χανς Γερφκ Σέιλνγκ ο οποίος δήλωσε άγνοια για το πώς θα λυθεί το θέμα αυτό με την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τους όρους της τρέχουσας διάσωσης και λέγοντας πως δεν θα έκανε τίποτα ένα νέο κούρεμα χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σέιλινγκ δήλωσε την Παρασκευή σε ομάδα δημοσιογράφων στη Βιέννη: «Κανείς δεν ξέρει πώς να λύσει την κατάσταση στην Ελλάδα. [...] Έχουμε μια κρίση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Κάθε ημέρα κάτι συμφωνείται και την επομένη είναι άκυρο».

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το πρόβλημα με την εμπιστοσύνης αφορά στο τι θα πρέπει να συζητηθεί και με ποιους. «Υπάρχει έλλειψη στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και έτσι είναι λίγο δύσκολο να παρθούν αποφάσεις», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εικασίες για νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, είπε: «Μπορείς εύκολα να το υπολογίσεις: δεν θα φέρει τίποτα», συμπληρώνοντας πως δεν θα άμβλυνε τα προβλήματα του προϋπολογισμού της Ελλάδας και πως δεν αποτελεί λύση για τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Το ελληνικό πρόβλημα «θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό. Δεν γνωρίζω τι θα προκύψει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανς Γερκγ Σέιλινγκ Αυστρία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ