Berliner Zeitung: H λιτότητα διόγκωσε το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Berliner Zeitung: H λιτότητα διόγκωσε το ελληνικό χρέος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν είχαν επιβληθεί τα μέτρα λιτότητας, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν θα διογκονώταν τόσο πολύ και θα αποπληρωνόταν πιο εύκολα υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

Η εφημερίδα του Βερολίνου, επικαλούμενη τα στοιχεία της μελέτης του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Μελετών IM, το οποίο πρόσκειται στα γερμανικά συνδικάτα, αναφέρει πως τα μέτρα «ζημίωσαν σοβαρά τη χώρα. Η καταστροφική υποχώρηση της οικονομικής επίδοσης (σ.σ. ΑΕΠ) κατά 25% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολιτική λιτότητας».

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις λανθασμένες εκτιμήσεις για την επίδραση που επρόκειτο να έχουν τα μέτρα λιτότητας στην ελληνική οικονομία, κάτι που είχε παραδεχθεί και το ΔΝΤ, τονίζει η γερμανική εφημερίδα. «Το κόστος αυτού του λάθους ήταν γιγαντιαίο» γράφει χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι η Αθήνα εξαναγκάστηκε να λάβει μέτρα λιτότητας εν μέσω ύφεσης «κατέστησε δυσκολότερη την αποπληρωμή του ελληνικού κρατικού χρέους», σημειώνει το IMK. Αυτό θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης που ανησυχούν για τα χρήματα των φορολογουμένων τους στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Berliner Zeitung χρέος λιτότητα Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ