Μπακογιάννη: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις φυλακές και στηρίζει ψυχολογικά έγκλειστους τρομοκράτες - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις φυλακές και στηρίζει ψυχολογικά έγκλειστους τρομοκράτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με καταδικασμένους τρομοκράτες;», ρωτά η Ντόρα Μπακογιάννη τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ζητεί εξηγήσεις για το αν, προκειμένου να χαράξει πολιτική στα θέματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έχει πάρε-δώσε με καταδικασμένους τρομοκράτες.

Στην ερώτησή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, για να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Αφορμή για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη στάθηκε ακόμα η πρόσφατη επιστολή των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Βασίλη Τζωρτζάτου καθώς και των εγκλείστων στην πτέρυγα Ε2 των φυλακών Δομοκού στην εφημερίδα «Εθνος», με την οποία ζητούσαν από τους απεργούς πείνας που απαιτούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως επισημαίνει η κυρία Μπακογιάννη, οι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν ότι «οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση». Μάλιστα οι καταδικασθέντες τρομοκράτες διερωτώνται «γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι, όταν για πρώτη φορά μια νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία», προσθέτει η κυρία Μπακογιάννη.

Κατόπιν αυτών η κυρία Μπακογιάννη ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο «αν η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ