Ιταλικό ξεπούλημα: Η Pirelli γίνεται κινέζικη και το στούντιο Pininfarina ινδικό - iefimerida.gr

Ιταλικό ξεπούλημα: Η Pirelli γίνεται κινέζικη και το στούντιο Pininfarina ινδικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τελευταίες ημέρες δύο μεγάλες και παραδοσιακές ιταλικές εταιρείες έχουν αλλάξει ή θα αλλάξουν σύμφωνα με τις φήμες χέρια, με τους αγοραστές να προέρχονται από την Άπω Ανατολή.

Το σίγουρο deal είναι αυτό της Pirelli, το 26,2% της οποίας, που ανήκε στον επενδυτή Camfin, εξαγοράστηκε έναντι 7,1 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γιγαντιαία κινεζική εταιρεία Chem-China, ενώ θα ακολουθήσει και μια προσφορά για το υπόλοιπο ποσοστό της ιταλικής εταιρείας.

Με την εξαγορά της Pirelli οι Κινέζοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία των premium ελαστικών, ενώ από την πλευρά της η ιταλική μάρκα θα έχει μεγαλύτερη διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές, από τις οποίες σήμερα είναι ουσιαστικά απούσα.

Το (πολύ) πιθανό deal είναι η εξαγορά του στούντιο Pininfarina από την ινδική Mahindra, με τις πληροφορίες να λένε πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Το παραδοσιακό ιταλικό στούντιο design που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την παραγωγή αυτοκινήτων πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο λογαριασμό του πιστώνονται σχεδόν όλες οι σύγχρονες Ferrari, συνεργάζεται ήδη στενά με την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους το στούντιο φέρεται να χρωστάει σε τράπεζες περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, η αξία του προσδιορίζεται σε 155 εκατομμύρια, ενώ εδώ και 4 περίπου χρόνια η διαχείρισή του γίνεται από τους πιστωτές του.

Ιταλικό ξεπούλημα: Η Pirelli γίνεται κινέζικη και το στούντιο Pininfarina ινδικό | iefimerida.gr 0
Ιταλικό ξεπούλημα: Η Pirelli γίνεται κινέζικη και το στούντιο Pininfarina ινδικό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pirelli Ιταλία ινδία Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ