Φορολόγηση ενοικίων: Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ακόμα και αν δεν έχουν εισπράξει ενοίκια - iefimerida.gr

Φορολόγηση ενοικίων: Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ακόμα και αν δεν έχουν εισπράξει ενοίκια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ένα- ένα συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ των φετινών φορολογικών δηλώσεων και οι φορολογούμενοι ανακαλύπτουν σιγά- σιγά τι εκπλήξεις κρύβει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, που ψηφίστηκε το 2013 και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2014.

Η... σημερινή έκπληξη- τουλάχιστον για όσους δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως κατά τη δημοσίευση του νόμου- αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν αλλά οι ενοικιαστές τους δεν είναι συνεπείς με την καταβολή των ενοικίων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ- κατ' εφαρμογήν του νόμου- η φορολόγηση των εισοδημάτων θα γίνει από το πρώτο ευρώ, με 11%, ακόμα κι αν αυτά τα εισοδήματα δεν έχουν μπει ποτέ στην τσέπη των ιδιοκτητών, γιατί πολύ απλά ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος δεν δίνει, πλέον, τη δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων μσθωμάτων στο Δημόσιο!

Στην εγκύκλιο δίνονται, επίσης, λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς υπολογίζεται ο φόρος στη δωρεάν παραχώρηση, με εξαίρεση τη δωρεάν παραχώρηση ως 200 τ.μ. από γονείς σε παιδιά ή αντιστρόφως, για χρήση ως κύρια κατοικία.

Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φορολόγια ακινήτων ενοίκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ