ZDF: Το 78% των Γερμανών λέει «όχι» στις πολεμικές αποζημιώσεις -Το 45% υπέρ του Grexit [πίνακες] - iefimerida.gr

ZDF: Το 78% των Γερμανών λέει «όχι» στις πολεμικές αποζημιώσεις -Το 45% υπέρ του Grexit [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλαπλά μηνύματα στέλνουν οι Γερμανοί πολίτες προς την Αθήνα τόσο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όσο και για εκείνο του Grexit.

Για το θέμα του ελληνικού αιτήματος προς το Βερολίνο για πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών δηλώνει ένα ηχηρό «όχι» (78%). Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το 78% καταριθμούνται οι αρνητικές απαντήσεις των ψηφοφόρων του Χριστιανοδηματικού Κόμματος, που είναι λογικό και επόμενο, αλλά εκείνων που ψηφίζουν το αριστερό Die Linke και τους Πράσινους. Κόμματα, δηλαδή, που γενικώς βλέπουν με θετικό μάτι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το 86% των οπαδών του κόμματος της Μέρκελ, δεν θέλουν να δώσει η χώρα τους τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα. Αντιστοίχως, αρνητικά απαντά το 74% των Σοσιαλδημοκρατών, το 64% του Die Linke, το 50% των Πράσινων και το 78% του AfD. Πάντως, υπάρχει και ένα 15% που τάχθηκε υπέρ της αποζημίωσης.

Το Grexit

Αλλαγή του κλίματος, πάντως, παρουσιάζει η στάση που κρατάει η πλειοψηφία των Γερμανών για την πιθανότητα ενός Grexit. Συγκεκριμένα, το 49% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ (από 40% που ήταν στις αρχές Μαρτίου), ενώ το 45% θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη (από 52% προ ολίγων εβδομάδων).

Κακές οι σχέσεις

Αξιοσημείωτη είναι και η άποψη που έχει η κοινή γνώμη της Γερμανίας για τις σχέσεις των δύο χωρών. Παρά το καλό κλίμα που κυριάρχησε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, το 63% θεωρεί πως οι σχέσεις χαρακτηρίζονται ως «κακές». Το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει πως στο εγγύς μέλλον δεν θα αλλάξουν πολλά, ενώ το 17% βλέπει επιδείνωση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ZDF grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ