Βάιντμαν: Η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμη και με άτακτη χρεοκοπία - iefimerida.gr

Βάιντμαν: Η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμη και με άτακτη χρεοκοπία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άτεγκτη στάση που κρατάει εδώ και καιρό η Bundesbank ως προς την ελληνική κρίση χρέους, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο διοικητής της Γενς Βάιντμαν.

Μιλώντας στο περιοδικό «Focus», ο Γερμανός τραπεζίτης ήταν σαφής ως προς το χειρότερο δυνατό σενάριο που μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα: «Πρέπει να γνωρίζουμε πως αν ένα μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και συνακόλουθα αναστείλει τις πληρωμές προς τους πιστωτές του, τότε η άτακτη χρεοκοπία του δεν θα μπορεί να αποφευχθεί».

Το μύνημα που έστειλε προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το γνωστό που στέλνουν και άλλοι Ευρωπαίοι παράγοντες: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει πολλή από την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Πλέον, απομένει ελάχιστος χρόνος για να εξευρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

Τέλος, επέμεινε στην άποψή του ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι ανυπέρβλητο, επομένως μπορεί να εξυπηρετηθεί από την Αθήνα, ενώ δεν έκρυψε την αντίθεσή του για την αύξηση του ορίου του ELA προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γενς Βάιντμαν Χρεοκοπία ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ