Συνάντηση με τον Τζον Κέρι θα έχει τον Απρίλιο ο Νίκος Κοτζιάς - iefimerida.gr

Συνάντηση με τον Τζον Κέρι θα έχει τον Απρίλιο ο Νίκος Κοτζιάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση να επισκεφθεί το Στέητ Ντιπάρτμεντ δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει στην Ουάσιγκτον, πιθανότατα στις 22 Απριλίου, τον ομόλογό του Τζον Κέρι και η συζήτηση θα έχει πλήρη ατζέντα.

Όπως αναφέρει το Βήμα, η συνάντηση Κέρι-Κοτζιά επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας της Ελλάδος σε μία κρίσιμη από γεωπολιτική άποψη περιοχή. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν συνομιλήσει τουλάχιστον δύο φορές στο τηλέφωνο μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ενώ την Αθήνα έχουν επισκεφθεί άλλοι δύο αξιωματούχοι του Στέητ Ντιπάρτμεντ, η Αμάντα Σλόουτ και η Βικτόρια Νούλαντ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας που συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Βήμα, η Αμερική επιθυμεί πάση θυσία να αποφευχθεί μία νέα κρίση στην ευρωζών που θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική αστάθεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Παράλληλα, αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τα εθνικά θέματα, με το Κυπριακό και την κατάσταση στο Αιγαίο να βρίσκονται στην κορυφή. Παράλληλα, το δημοσίευμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να συζητήσει με τον κ. Κέρι και την ελληνική σκέψη για μία διάσκεψη για τους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρει, τέλος, το δημοσίευμα του Βήματος, ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής αναμένεται να ενδιαφερθεί για τις επιλογές της Αθήνας στο ενεργειακό τομέα, ενώ αναμφίβολα στο τραπέζι θα βρεθεί και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως συμμάχου στη ρωσο-ουκρανική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κοτζιάς Τζον Κέρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ