Σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς - iefimerida.gr

Σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοθετική ρύθμιση για τα παιδιά δεύτερης γενιάς και τα ζητήματα ιθαγένειας προωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Το σχέδιο νόμου θα δοθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα ώστε να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ενώ το υπουργείο θα λάβει υπόψιν του την απόφαση του ΣτΕ, την τροποποίηση νόμου που είχε έτοιμο η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και το σχέδιο νόμου που είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα κέντρα κράτησης

Αλλαγές και στα κέντρα κράτησης σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στα σχέδιά του περιλαμβάνεται η εξασφάλιση 2.500 θέσεων θέσεων φιλοξενίας σε ανοιχτές δομές, η άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε όλους όσοι το δικαιούνται και η κατάρτιση μίας εθνικής στρατηγικής για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του υπουργείο προχωρά σε καταγραφή όλων των παράνομα εισερχόμενων στη χώρα μας.

Παρίσι-Ρώμη-Αθήνα σε κοινή πρωτοβουλία για το Μεταναστευτικό

Στο μεταξύ στο περιθώριο της διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών για το Κλίμα, που διοργάνωσε ο δήμος Παρισιού και με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, οι δήμαρχοι Παρισιού, Ρώμης και Αθήνας ανέλαβαν πρωτοβουλία να διατυπώσουν κοινή πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πολιτικής αστικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ