Πέρασε επεισοδιακά η πρόταση Δούρου: Πήρε 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της περιφέρειας για να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα» - iefimerida.gr

Πέρασε επεισοδιακά η πρόταση Δούρου: Πήρε 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της περιφέρειας για να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα»

 Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, όπου σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις, πέρασε τελικά αργά το βράδυ η απόφαση της περιφερειάρχου Αττικής να επενδυθούν 80 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά σε repos.

Η απόφαση για επένδυση του 1/3 των αποθεματικών (80 εκατ. Ευρώ από σύνολο 350 εκατ.ευρώ) πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης αλλά και 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δούρου!

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από το... μεσημέρι σε ειδικό λογαριασμό, στην Τράπεζα της Ελλάδος, πριν δηλαδή πάρει τυπικά την απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο.

Η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ με το επιχείρημα ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι (από 2% σε 2,4% στην ΤτΕ).

Έντονα αντέδρασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική, κατηγορώντας την πλευρά της πλειοψηφίας ότι επιχειρείται να «βάλει χέρι» ακόμη και στα αποθεματικά της περιφέρειας Αττικής, για να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού

Κόντρα Αδωνι-Δούρου μέσω twitter για τα αποθεματικά της Περιφέρειας

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την προσπάθεια. Σε ανάρτησή του στο twitter, κατηγόρησε την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ότι «προσπαθεί να αρπάξει όλο το Αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής (350.000.000€) για να πληρώσουν μισθούς/συντάξεις» σχολιάζοντας: «Ντροπή».

Πέρασε επεισοδιακά η πρόταση Δούρου: Πήρε 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της περιφέρειας για να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα»  | iefimerida.gr 0

Η Ρένα Δούρου έσπευσε να απαντήσει τον βουλευτή της ΝΔ μέσω twitter επίσης. «Αυτοί που δεν είχαν ιδέα για τα χρήματα της Περιφέρειας, τώρα καταγγέλουν ότι θέλουμε να πληρώσουμε μνημονιακούς λογαριασμούς. Είναι αστείοι» έγραψε η Περιφερειάρχης.

Πέρασε επεισοδιακά η πρόταση Δούρου: Πήρε 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της περιφέρειας για να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα»  | iefimerida.gr 1

Σε άλλη ανάρτησή της, η Ρένα Δούρου υποστήριξε τους χειρισμούς της: «Λειτουργούμε με διαφάνεια. Δεν κρυφτήκαμε πίσω από την οικονομική επιτρ., φέραμε το θέμα για άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ στο περ. Συμβούλιο» έγραψε. Οπως σχολίασαν αρκετοί χρήστες, γνώριζε βέβαια ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πέρασε επεισοδιακά η πρόταση Δούρου: Πήρε 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της περιφέρειας για να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα»  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ