Οριστική απόφαση από τους Νορβηγούς -Πόσα άτομα θα είναι πάντα μέσα στο cockpit - iefimerida.gr

Οριστική απόφαση από τους Νορβηγούς -Πόσα άτομα θα είναι πάντα μέσα στο cockpit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αίτια της τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις με τη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings οδήγησαν τους διοικούντες τη νορβηγική αεροπορική εταιρεία Air Shuttle να πάρουν άμεσα απόφαση για την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων μέσα στο cockpit κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Σάρλοτ Χόλμπεργκ-Γιάκομπσον, ο νέος κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα και όπως αναφέρει ο νορβηγικός Τύπος αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η «Air Shuttle», η οποία είναι μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες αυτή την στιγμή, είχε υπό σκέψη το συγκεκριμένο μέτρο εδώ και αρκετούς μήνες όμως μετά την αεροπορική τραγωδία με το Airbus A320 της Germanwings, αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία.

«Όταν ένας από τους παρόντες στο πιλοτήριο βγαίνει έξω, θα πρέπει στο εξής να υπάρχουν δύο πρόσωπα μέσα σ' αυτό» τόνισε η Χόλμπεργκ-Γιάκομπσον χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα γίνεται η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νορβηγική εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και κανένα αεροσκάφος της δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Ακολούθησαν άλλες τρεις εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες EasyJet και Air Transat ανακοίνωσαν ότι για λόγους ασφαλείας, θα υπάρχουν πλέον πάντα δύο άνθρωποι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων, όπως ακριβώς δηλαδή αποφάσισε πρώτη και η νορβηγική εταιρεία «Air Shuttle».

Η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από αύριο Παρασκευή, 27η Μαρτίου, "θα αλλάξει η διαδικασία" και θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο. "Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας", εξήγησε η EasyJet.

Από την πλευρά της, η καναδική αεροπορική εταιρεία Air Transat αποφάσισε και αυτή να επιβάλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της, μετά την αποκάλυψη ότι το Airbus Α320 της γερμανικής Germanwings ενδέχεται να συνετρίβη σκόπιμα στις Άλπεις από τον συγκυβερνήτη του.

«Αποφασίσαμε ότι θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπι Καμπάνα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα, από αύριο Παρασκευή.

«Όταν ο ένας από τους δύο πιλότους θα βγαίνει από το κόκπιτ, θα μπαίνει στο πιλοτήριο ο διευθυντής πτήσης», (ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας), εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Air Transat εδρεύει στο Μόντρεαλ και πραγματοποιεί πτήσεις εντός του Καναδά αλλά και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις Αντίλλες.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός συγκυβερνήτης του Α320 το έριξε στις Άλπεις παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι, ωστόσο οι ερευνητές και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Η Air Canada πήρε την ίδια απόφαση

Η Air Canada έγινε σήμερα η τέταρτη αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της ώστε να διασφαλίσει πως σε όλες τις πτήσεις της θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο, μετά την αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης του Α320 της Germanwings το έριξε σκοπίμως στις γαλλικές Άλπεις.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά θα προχωρήσει στην αλλαγή αυτή "χωρίς καθυστέρηση", διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της, Πίτερ Φιτζπάτρικ. Σημείωσε ότι η Air Canada παρακολουθεί στενά τις έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν τα αίτια είναι άγνωστα».

Ο Φιτζπάτρικ απέφυγε να αποκαλύψει την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η εταιρεία λέγοντας ότι δεν μπορεί να συζητήσει θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νορβηγική εταιρεία δύο πρόσωπα cockpit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ