Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία - iefimerida.gr

Μετά το Πάσχα θα ελεγχθούν καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

(ΑΠΕ-ΜΠΕ) - Ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Jacques de Watteville
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το Πάσχα αναμένεται με εξειδικευτούν οι τρόποι με τους οποίους οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία Ελλήνων που διατηρούν καταθέσεις σε Ελβετικές τράπεζες.

Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ των υπουργών Επικρατείας και αντιμετώπισης της Διαφθοράς με κλιμάκιο του Ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Jacques de Watteville αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα.

Στην συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε η ανάγκη επανεκκίνησης της συνεργασίας μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας και ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές «εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία».

Όπως ανέφεραν στη συνάντηση «μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αμέσως μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ