Germanwings: Δεν ξέρουμε γιατί ο Lubitz έριξε το αεροπλάνο - iefimerida.gr

Germanwings: Δεν ξέρουμε γιατί ο Lubitz έριξε το αεροπλάνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη τύπου για την αεροπορική τραγωδία στις Αλπεις, στη σκιά των τρομακτικών και άκρως σοκαριστικών αποκαλύψεων που έγιναν σήμερα, παραχώρησαν οι επικεφαλής της Lufthansa και της Germanwings.

Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών στην αρχή της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν δήλωσαν σοκαρισμένοι από τις σημερινές πληροφορίες που ήρθαν στο φως. «Δεν πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Mερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξής τους είναι τα εξής:

  • Από τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου έχει αλλάξει η διαδικασία πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. Οι πόρτες έχουν ενισχυθεί με ατσάλι και η πρόσβαση δεν είναι δυνατή αν δεν ανοίξει με τον κωδικό. Οταν κάποιος φεύγει επιστρέφοντας μπορεί να χτυπήσει το κουδούνι, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει κάμερα που δείχνει ποιος χτυπάει έτσι ώστε ο πιλότος που είναι στο πιλοτήριο να επιτρέψει ή όχι την πρόσβαση. Επειδή μπορεί κάποιος πιλότος να χάσει τις αισθήσεις του υπάρχει ειδική πρόβλεψη να μπορεί να ανοίξει η πόρτα μόνη της εκτός αν κάποιος επιχειρεί να κλειδώσει μόνος του την πόρτα.
  • Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες. Προφανώς η πόρτα δεν θα μπορούσε να παραβιαστεί. Ολοι ξέρουν τον κώδικα. Ο συγκυβερνήτης προφανώς εμπόδισε την πρόσβαση.
  • Ο καθένας που διακόπτει την εκπαίδευση με την επιστροφή του πρέπει να αποδείξει μέσω εξετάσεων ότι διατηρεί τις ικανότητές του.
  • Μετά το τέλος της εκπαίδευσης του Λούμπιτζ έγιναν περιοδικοί έλεγχοι, ψυχολογικές δοκιμασίες, αξιολογήσεις και εξετάσεις για την ικανότητα να ηγηθεί ενός αεροσκάφους. Αυτά γίνονται  για αν είμαστε σίγουροι ότι σε περίπτωση αδιαθεσίας πχ μπορεί να πιλοτάρει το αεροσκάφος.
  • Είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για μερικούς μήνες για άγνωστους λόγους, ωστόσο αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται.
  • Το αεροπλάνο αποτελεί το ασφαλέστερο μέσο ταξιδιού. Κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες αεροπλάνα απογειώνονται και προσγειώνονται. Το ζήτημα της ασφάλειας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο των ανησυχιών μας.
  • Από αυτά που μας έχει πει το υπουργείο εσωτερικών δεν υπάρχει στοιχείο που να συνδέει το συγκεκριμένο άτομο με τρομοκρατία.
  • Δεν υπάρχει πιθανότητα να μπήκε στο πιλοτήριο άλλο άτομο. Αυτό δεν προβλέπεται στην Ευρώπη. Υπάρχουν εταιρείες που το επιτρέπουν, εμείς δεν το κάνουμε αυτό.
  • Οπως σας είπα έχουμε ένα πολύ σύγχρονο και πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα επιλογής κυβερνητών.
  • Δεν ακολουθούμε τον κανόνα που θέλει στο πιλοτήριο να υπάρχουν πάντα δυο πιλότοι ανά πάσα στιγμή, όπως στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
  • «Αυτό που συνέβη είναι ένα τραγικό, μεμονωμένο γεγονός. Προσπαθούμε να λύσουμε το αίνιγμα», συμπλήρωσε.
  • Ηταν κατάλληλος να πετά  χωρίς περιορισμούς. Σε μια εταιρεία σαν τη δική μας που είμαστε υπερήφανοι για τα κριτήρια ασφαλείας, το σοκ είναι μεγαλύτερο από ότι για το ευρύ κοινό.
Germanwings: Δεν ξέρουμε γιατί ο Lubitz έριξε το αεροπλάνο  | iefimerida.gr 0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Germanwings Lufthansa Andreas Lubitz
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ