ΤτΕ: Μειώθηκαν κατά 2,5% τα δάνεια το Φεβρουάριο - iefimerida.gr

ΤτΕ: Μειώθηκαν κατά 2,5% τα δάνεια το Φεβρουάριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση κατά 2,5% σημείωσε η χρηματοδότηση των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 74 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΤτΕ.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο του 2015, ήταν θετική κατά 433 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,3%, από -3,1% τον Ιανουάριο του 2015.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -2,4%, από -2,7% τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 52 εκατ. ευρώ.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 0,5% το Φεβρουάριο του 2015, από -7,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 485 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2014: αρνητική καθαρή ροή 86 εκατ. ευρώ), εξαιτίας ενδο-ομιλικών συναλλαγών.

Αρνητική κατά 302 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Φεβρουάριο του 2015 (Φεβρουάριος 2014: αρνητική καθαρή ροή 315 εκατ. ευρώ), ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο -3,0%.

Πιο αναλυτικά οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 3,1% και των καταναλωτικών δανείων κατά 2,8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤτΕ δάνεια μείωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ