Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE - iefimerida.gr

Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνήθως μια προγραμματισμένη ανανέωση δεν είναι ούτε εκτεταμένη και φυσικά δεν συνοδεύεται από αλλαγή της ονομασίας του μοντέλου.

Στην περίπτωση της Mercedes M-Class πάντως έγιναν και τα δύο, μιας και οι αλλαγές και αρκετές είναι και σημαντικές –άλλαξε η μάσκα, οι προφυλακτήρες, τα φώτα, τα φτερά και το καπό- και το όνομα άλλαξε.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν το μεγάλο SUV της γερμανικής εταιρείας θα λέγεται GLΕ, ακολουθώντας τη νέα ονοματολογία, ενώ η βασική της έκδοση -η μόνη που θα είναι και πισωκίνητη- θα είναι η GLE250d, με τον τετρακύλινδρο diesel των 2.100 κυβικών και των 204 ίππων. Nέα προσθήκη είναι η plug-in υβριδική GLE500e, στην οποία ο V6 βενζίνης των 3.000 κυβικών και των 333 ίππων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW, με αποτέλεσμα η συνδυαστική τους ισχύς να φτάνει τους 442 ίππους. Η GLE500e κινείται καθαρά ηλεκτρικά για μέχρι και 30 χιλιόμετρα, ενώ η επίσημη μέση κατανάλωσή της είναι 3,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Τη γκάμα συμπληρώνουν η GLE350d 4Matic με τον turbo diesel των 3.000 κυβικών και των 258 ίππων και από τις βενζινοκίνητες η GLE400 4Matic (V6, 3.000 κυβικά, διπλά turbo, 333 άλογα) και η GLE500 4Matic (V8, 4.700 κυβικά, διπλά turbo, 435 άλογα. Στην κορυφή υπάρχει και πάλι η 63 AMG, που διαφοροποιείται φυσικά και οπτικά, με 557 άλογα στην στάνταρ εκδοχή της και 585 στην S.

Στο εσωτερικό η πιο σημαντική διαφοροποίηση είναι η ακόμα πιο μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχουν και μικρότερες επιμέρους διαφοροποιήσεις σε συνδυασμό και με καινούργια υλικά. Φυσικά διαθέσιμα, είτε στο βασικό είτε στον εξτρά εξοπλισμό, είναι και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Mercedes GLE θα γίνει, ακριβώς όπως και αυτή της GLE Coupe, στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE | iefimerida.gr 0
Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE | iefimerida.gr 1
Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE | iefimerida.gr 2
Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE | iefimerida.gr 3
Η ανανεωμένη Mercedes M-Class θα λέγεται πλέον GLE | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ mercedes gle αυτοκίνητο δυνατότητες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ