Εμπνευση Γιούνκερ η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ -Προσέκρουσε στον «τοίχο» των υπουργών Οικονομικών - iefimerida.gr

Εμπνευση Γιούνκερ η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ -Προσέκρουσε στον «τοίχο» των υπουργών Οικονομικών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Το χεράκι του πήγε να βάλει πάλι, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο επικεφαλής της Κομισιόν, όντας προβληματισμένος από τις πρωτοφανείς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην Ελλάδα, οι οποίες ενισχύουν και τις πιθανότητες ατυχήματος.

Ωστόσο, η έμπνευση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να τεθεί ζήτημα επιστροφής του 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF, ως παρακαμπτήριος των στριφνών διαδικασιών αξιολόγησης, βρήκε... τοίχο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αποτελούν το Δ.Σ. του EFSF, «πάγωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα, επικαλούμενοι νομοτεχνικά προβλήματα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες κοινοτικές πηγές, ο επικεφαλής της Κομισιόν είναι σε διαρκώς ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα και οι δηλώσεις που έκανε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να εκφράσει συγκρατημένη αισιοδοξία εντάσσονται στην προσπάθεια αφενός καλλιέργειας κατάλληλου κλίματος που θα υποβοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και αφετέρου παρότρυνσης της Αθήνας να παραδώσει εγκαίρως μια πειστική λίστα μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ