Marketwatch: Ο χάρτης με τα πιο τοξικά ομόλογα ανά τον κόσμο - «Σκουπίδια» τα ελληνικά - iefimerida.gr

Marketwatch: Ο χάρτης με τα πιο τοξικά ομόλογα ανά τον κόσμο - «Σκουπίδια» τα ελληνικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας παγκόσμιος χάρτης που αποτυπώνει την τοξικότητα των ομολόγων ανά τον κόσμο, προκαλεί ανατριχίλα, καθώς δείχνει πώς διαμορφώνονται πλέον τα δεδομένα από την παγκόσμια κρίση.

Από την Ευρωζώνη «αντέχουν» Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία.

Στη μέση ζώνη «κινδύνου» είναι η Ιταλία και η Ισπανία ενώ στα «κόκκινα» είναι Ελλάδα και Πορτογαλία τα ομόλογα των οποίων ανήκουν στην κατηγορία junks δηλαδή «σκουπίδια».

Marketwatch: Ο χάρτης με τα πιο τοξικά ομόλογα ανά τον κόσμο - «Σκουπίδια» τα ελληνικά  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την ανάλυση του Marketwatch, τα δεδομένα που προκύπτουν είναι ανησυχητικά. Υποστηρίζει ότι την στρέβλωση στις αγορές, προκαλεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να δώσει μια τονωτική ένεση στην υποτονική οικονομία της Ευρώπης και η γοητεία του σχετικά ασφαλούς δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.

«Ορισμένες χώρες της ευρωζώνης προσφέρουν κατώτατες αποδόσεις και περίπου το ένα τέταρτο από αυτές, κατά τον τελευταίο έλεγχο, προσέφεραν αρνητικές αποδόσεις, Κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές πληρώνουν για το προνόμιο να δανείζουν χρήματα στις κυβερνήσεις. Αυτό έχει επηρεάσει τον παγκόσμιο χάρτη των κυβερνητικών αποδόσεις σε πρωτοφανείς τρόπους: Οδηγεί τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα και προκαλεί ανωμαλίες στην αγορά» υποστηρίζει το Marketwatch.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χάρτης ομόλογα Market Watch Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ