Συνοδεία πολεμικών σκαφών οι έρευνες του Πίρι Ρέις - iefimerida.gr

Συνοδεία πολεμικών σκαφών οι έρευνες του Πίρι Ρέις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη διακριτική «παρουσία» πολεμικών πλοίων βγάζουν οι Τούρκοι από σήμερα και το γνωστό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" προκειμένου να διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε χτες ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, Τανέρ Γιλντίζ.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κίνηση όξυνσης που επιχειρούν οι Τούρκοι, σε "αντίποινα" της έναρξης των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου: Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλαν το "Bergen Surveyor" για υποθαλάσσιες έρευνες ανοικτά του Καστελόριζου (σε περιοχή που καλύπτει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα) ενώ πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν και την υπογραφή «συμφωνίας» για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος των κατεχόμενων, πράγμα που καταδίκασαν η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο τούρκος υπουργός δε διευκρίνισε σε ποιες περιοχές θα κάνει έρευνες το Πίρι Ρέις, όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα κινηθεί στην θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα διατηρεί στην περιοχή της Κύπρου αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία για να παρακολουθεί τις εξελίξεις με το γεωτρύπανο της εταιρείας Noble Energy που κάνει γεωτρήσεις νοτίως της Κύπρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ