Ζωγραφίζοντας πεζοδρόμια! - iefimerida.gr

Ζωγραφίζοντας πεζοδρόμια!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαντάσου τη πλατεία Συντάγματος με μια τεράστια τρύπα στο κέντρο, και από το πυθμένα της να αναρριχώνται δαίμονες, τέρατα και ζόμπι. Φαντάσου πάλι, αν θες, τη πλατεία Αριστοτέλους, να διακόπτεται από ένα χείμαρρο με δράκους και δελφίνια, χρώματα δυναμικά. Όχι δεν ήρθε η Αποκάλυψη, ίσως να φταίει ο Julian Beever, ο δαιμόνιος street artist, που ειδικεύεται στο … πεζοδρόμιο!

Με αναρίθμητα ζωγραφισμένα πεζοδρόμια στο βιογραφικό του, ο Βρετανός καλλιτέχνης, έχει σημαδέψει με τη δημιουργική κιμωλία του, δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια σε όλο τον κόσμο· από τη Times Square της Νέας Υόρκης, μέχρι τις μεγαλύτερες πλατείες του Παρισιού και του Λονδίνου. Ο Beever χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται Trompe- I’oeil, μια τεχνική ψευδο-3D, που εξαπατά το μάτι και σε κάνει να πιστεύεις ότι τα αντικείμενα είναι τρισδιάστατα! Η τεχνική της αναμόρφωσης του χώρου (anamorphosis) είναι το στίγμα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη που από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, δεν έχει σταματήσει να κοσμεί με τα χρώματά του, δημόσιους χώρους. Εκτός από τη συγκεκριμένη ενασχόλησή του, ο Beever, ζωγραφίζει με ακριλικά, κάνει ελαιογραφίες, δημιουργεί αντίγραφα μεγάλων εικαστικών έργων, φτιάχνει κολλάζ και κοσμεί με τοιχογραφίες κτίρια εταιριών. Πριν ένα χρόνο, κυκλοφόρησε το λεύκωμα του καλλιτέχνη με τις σημαντικότερες δουλειές του μέχρι σήμερα. Όπως ο ίδιος δηλώνει αναλογιζόμενος τη πορεία του μέχρι τώρα: «τα μεγαλύτερα εμπόδια στη δουλειά μου, υπήρξαν ο καιρός και οι αστυνομικές αρχές». Εμείς ας ελπίσουμε, να επισκεφτεί κάποτε και τα μουντά, ξεχαρβαλωμένα ελληνικά πεζοδρόμια, γιατί αυτή η πόλη χρειάζεται επειγόντως χρώμα και φαντασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ