Γκάλοπ στη Γερμανία: Η ελληνική κρίση έκανε πιο ισχυρή την Μέρκελ -Σαφές προβάδισμα - iefimerida.gr

Γκάλοπ στη Γερμανία: Η ελληνική κρίση έκανε πιο ισχυρή την Μέρκελ -Σαφές προβάδισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους Ευρωπαίους θεωρείται ο ισχυρός και ακλόνητος παράγοντας της Ευρωζώνης. Για τους Αμερικανούς είναι ένας ισότιμος συνομιλητής. Για τους Γερμανούς είναι η πολιτικός που εμπιστεύονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε το περιοδικό Stern σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό RTL δείχνει πως η Άνγκελα Μέρκελ όχι μόνο δεν έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της, καθώς διαπραγματεύεται την ελληνική κρίση, και τα γενικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης, αλλά αντιθέτως ισχυροποιεί τη θέση της στο εσωτερικό.

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν διεξάγονταν τώρα εκλογές;», η πλειοψηφία των Γερμανών ψηφοφόρων τάχθηκε στο πλευρά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, δίνοντας -ουσιαστικά- ψήφο εμπιστοσύνης στις ενέργειες της Μέρκελ για την ελληνική κρίση και όχι μόνο.

Το CDU/CSU (το κόμμα της Μέρκελ) λαμβάνει το 41%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έρχεται δεύτερο, αλλά σε μεγάλη απόσταση (24%). Στην τρίτη θέση τοποθετούνται οι «Πράσινοι» με 10% (αύξηση 1%) και ακολουθούν το αριστερό Die Linke (8% και πτώση μιας μονάδας). Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα που περισσότερο φοβάται η Μέρκελ, το AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) λαμβάνει ποσοστό 5%, αλλά παρουσιάζει μια πτωτική τάση της τάξης του 1%.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ γκάλοπ ελληνική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ