Moody's: Βέβαιη η χρεοκοπία της Ουκρανίας - iefimerida.gr

Moody's: Βέβαιη η χρεοκοπία της Ουκρανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας υποβάθμισε ο οίκος Moody's, θεωρώντας αναπόφευκτη τη μη αποπληρωμή του χρέους της προς τους δανειστές.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης μείωσε την βαθμολογία της χώρας σε «Ca», διαμηνύοντας, παράλληλα, πως «Η πιθανότητα (...) χρεοκοπίας για το δημόσιο χρέος είναι σχεδόν 100%».

Οι κάτοχοι ουκρανικών ομολόγων θα έχουν σημαντικές απώλειες, οι οποίες θα είναι απόρροια του σχεδίου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της πλειοψηφίας των εκκρεμών ομολόγων.

Όπως τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, η χώρα ελπίζει πως θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σωτηρίας με τους δανειστές, ώστε να υπάρξει συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους μέχρι το Μάιο. Ωστόσο, η Moody's επισημαίνει πως οποιαδήποτε πράξη αναδιάρθρωσης θα είναι «άτακτη», γεγονός που σημαίνει τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης συνεχίζει να έχει «αρνητική» προοπτική για το ότι η χώρα θα μπορέσει να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν επί ΔΝΤ, ώστε να αποτραπεί το υψηλό επίπεδο χρέους.

Του ουκρανικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα αγγίξει το 94% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει σταδιακά να μειώνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's Χρεοκοπία ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ