Γη, ένας πλανήτης ηλικιωμένων -Πώς θα είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός έως το 2050 - iefimerida.gr

Γη, ένας πλανήτης ηλικιωμένων -Πώς θα είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός έως το 2050

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παιδιά που τρέχουν και παίζουν; Μάλλον αυτή η εικόνα δεν θα είναι ιδιαίτερα συχνή τις επόμενες δεκαετίες.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει. Η υπογεννητικότητα, αλλά και οι βελτιώσεις στο σύστημα υγείας των αναπτυσσόμενων χωρών σημαίνουν ότι ο άνθρωπος ζει πλέον περισσότερα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το AFP, τα επόμενα 25 χρόνια θα υπερδιπλασιαστούν οι κάτοικοι της Γης που θα έχουν ξεπεράσει το 60ο έτος ηλικίας.

Συγκεκριμένα, από 841 εκατομμύρια που ήταν το 2014, θα φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια έως το 2050. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία, το 2020 θα υπάρχουν περισσότεροι που έχουν ξεπεράσει τα 60 από ότι παιδιά κάτω των 5 ετών.

Το 1950, σε κάθε 65χρονο αντιστοιχούσαν 12 άτομα που ανήκαν στο εργατικό δυναμικό. Το 2013, υπήρχαν μόλις 8 για κάθε 65άρη, ενώ το 2050 πιθανότατα θα αντιστοιχούν οι μισοί. Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις, την κατανάλωση, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, το εργατικό δυναμικό και τους φόρους. Ο πληθυσμός αναμένεται να γεράσει με ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ